zondag 15 juni 2014

Multiculti in het Hofpleintheater.

Op uitnodiging van M. , die ooit meezong in ons wereldkoor Roots, gingen E., J. en ik in onze zondagse kleren naar het Hofpleintheater. Nooit eerder was ik er geweest en het dient gezegd: mooi, ruim en heel multicolour.
 
 
Het Multiculti -koor bestaat nu 5 jaar en beschikt inmiddels over een breed repertoire en steun van de deelgemeente Rotterdam-Noord. 
En zo werden wij deze middag meegenomen op een muzikale wereldreis.

 
We reisden door Koerdistan. Het overigens erg Hollands getinte koor werd ondersteund en begeleid door Koerdische musici en een uit het diepe hart zingende zangeres.
Het koor zong Koerdisch en dat is best bijzonder, want hoeveel Koerden zingen er Nederlands of proberen dat zelfs maar ?

 
En toen werd het tijd voor het Spaanse repertoire met o.a. Ai Linda Miga en Zorongo. Op de voorgrond danste enige tijd een danseres zo heftig dat de camera haar niet kon vatten. Het was trouwens allemaal heel intens, ook de gitaren en de zang.
Naast mij doemden ineens 3 fiere dames met gerechte ruggen en gebalde schoonheid op ,die handenklappend het geheel ondersteunden. We klapten uitbundig mee.
 
 
En zij konden meer: een wervelende ritmische dans werd met ons gedeeld.
Stilzitten werd voor mij steeds moeilijker.
 
 
Tussendoor werden wij getrakteerd op schrijfsels en tekeningen van koorlid Chantal. Met een authentieke manier van vertellen en een subtiele humor liet zij ons ervaren wat wij mensen met elkaar delen.
 
 
Daarna gingen we verder. Afrika. Drums, dans en zang. Opzwepende ritmes en acrobatische sprongen. Muziek uit West-Afrika en liederen uit Mozambique. Het kwam allemaal voorbij.
 
 
Het was duidelijk te merken dat er veel familie, vrienden en kennissen in de zaal zaten. Er werd breed gefilmd en gefotografeerd. De dame voor mij was b.v. heel geinteresseerd in Afrikaanse dans.
 
 
Het slotrepertoire was aan het koor. Ditmaal ondersteund door een virtuoze pianiste, die op haar beurt werd ondersteund door een stijlvolle dame die de pianiste het omslaan van de muziek uit handen nam.
Ik mijnerzijds mocht dat filmisch vastleggen ( wat ik haar weer uit handen nam ).
Ja, er werd goed samengewerkt tussen de verschillende culturen.

Daaarna was er tijd voor een Jupiler en.......................
zelfgebakken multicultihapjes in bladerdeeg.
 

 

 

 

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten