maandag 8 oktober 2018

Intuïtief schilderen: een workshop.

Workshop intuïtief schilderen.


 Voor onze schildermiddag bracht Eugenie het idee in om als inspiratiebron de inmiddels overleden Chinsese schilder Zao Wou-Ki te nemen, wiens werk momenteel in Parijs wordt geëxposeerd.
En dat vonden wij alleen een inspirerend idee......heerlijk abstract en laag over laag, met als enig verschil dat wij acrylisten zijn en Zao het met olieverf deed.
 Maar voor het zover was dienden wij ons eerst te focussen op een omgekeerde perentaart ( met walnoten in de rand nog wel ). Koffie en thee deden de rest.

En toen gingen we los, kleurrijk, experimentaal en vol verwondering.....
Al snel verdween de geest van Zao en werd deze vervangen door de onze...... 

Een wonderlijke diepzee opende zich en bracht iets in beeld dat noodzakelijkerwijs aangekruist diende te worden, zodat het niet verloren zou gaan in het grote geheel.
 Landinwaarts werd het steeds zonniger en warmer. Oranje velden leefden op en kwamen tevoorschijn aangetrokken door de goudgele glans van het zonlicht.
En turend in het blauwwitte hinein kon zich van alles openbaren. Als een blanco projectiescherm dat om invulling vraagt.
Van werken alleen kun je als kunstenaar slechts deels gelukkig worden en dus ha Malke weer een van haar culinairemandala's bereid. Geraffineerd van kleur en smaak met kruidenkaas als middelpunt.
En dan weer terug naar de magische wereldvan het abstracte. Vurige lichtjes, opstijgend uit een mistige onderwereld als nieuw ontspringend leven. Ingebed in een spiritueel paars / violet.
Magie ook in het bouwwerk, dat enerzijds associaties oproept met een primitieve hut, anderzijds de glans en de sfeer heeft van een tempel. Verbinding met een hogere wereld.
Zo waren er nog meer schilderijen. Voltooid of onvoltooid, wachtend op een vervolg of niet.....
En dan ineens op de valreep nog een veelkleurig en dynamisch sprintje..........

Het was weer top vanmiddag. Creatief en culinair.

Henk.


in ontwikkeling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten