vrijdag 15 augustus 2014

A rigaud......les amis ( amies).

Na een wekenlang verblijf tussen de groene heuvels en bergen van de Haute Saone open ik weer het blogseizoen.

Het waren weken van ontmoetingen, gezelligheid, vriendschap, stilte en natuur. Ik schrijf erover in delen. Als eerste de ontmoetingen.
 
 
Op de terugweg van een barre tocht door de Cevennen, beter bekend als het Stevensonpad, kwamen A. en R. spontaan buurten. J. had deze avond speciaal voor ons gekookt en het zag er allemaal heel feestelijk uit.
 

Ook J. tenor en jazzpianist was op vrijdag aangekomen en na een serie vrije improvisaties die wij soms konden meezingen werd de avond besloten.
 
 
De volgende dag trokken we al vroeg de grote berg route op. En na wat verpozing bij de lokale gouden madonna, gingen wij in meerdere opzichten over de top. Enerzijds over het hoogste punt,.......

 
....anderzijds lagen er massa's strorollen op de helling en ja dan gaan we daar niet naar staan kijken, neen we brengen ze aan de rol. Heerlijk om zo grootschalig te kunnen spelen.
Binnenkort zijn de resultaten te zien op youtube hotze2009.

 
In de dagen erna ging J. en ik op excursie. Zo kwamen wij op een regenachtige dag bij LeClerc op het moment dat wij moe en uitgehongerd en het restaurant gesloten was.
Een gesprek met de manager - ja, we brachten het goed en francais - leidde er toe dat een van de dames speciaal voor ons frites ging bakken.
Zo'n vrouw kun je niet onvermeld laten.

 
Ook bijzonder was de fotosessie bij de "bronzen van Port de Saone".
Het was ook daar erg rustig zodat wij ons volledig konden concentreren op het ervaren van de beelden.

 
Zij hield van ons allebei en dat was wel zo fijn.

 
Terug op de camping waren inmiddels S. en F. uit Groenlo en M.,MJ.,M. en B. uit Capelle gearriveerd. Allemaal goede bekenden uit vorige jaren. M. stookte met de jongens veelvuldig het kampvuur op, terwijl S. - prachtige stem - samen met ons o.a. "after the storm" van het songfestival zong.
 
 
Ondertussen zorgden B. en M. voor voldoende marshmellows in de pauze.

 
En de familie V. at niet alleen marshmallows, maar kookte ook voortreffelijke maaltijden in de veldkeuken onder de tarp.
Hoe heerlijk om daar in een milde regenbui van mee te mogen genieten.

 
Tijdens de spaarzame regenbuien had ik ook meerdere ontmoetingen met naaktslakken, waarvan ik ontdekte dat pruimenschillen een ongekende lekkernij vormen.
Ik vond later een soorgenoot - of was het dezelfde - terug op de versnellingspook van mijn auto.
 
 
En dan waren er de warme zomeravondterrasdiners met weergalozezonsondergangsmomenten en ijsjes voor de kleintjes. De deze weken passerende kinderschaar was groter als anders. Af en toe kwam er dan wel een zgn. 800kmindevolleauto-kinderen aan tafel, maar die werden na de kipnuggets snel naar de schommels geleid voor verdere ontlading.
De meesten waren echter leuk, lief en mooi en dat is genieten.
 

Ook de ontmoetingen met o.a. een hartchirurg die pacemakers maakt en plaatst bij kleine kinderen - ook baby's of de man die vanuit een hoger besef grote projecten voor gehandicapten realiseert maakten de avonden boeiend.

 
Op de Tempeliersdag in Moray vielen we voor twee pronte tempeliersvrouwen. Ze waren echt goed : we kochten na afloop allebei een shirt, waarvan ik hoop dat J. het ook gescheiden gewassen heeft.
 
 
Ja en toen was het weer voorbij. En terwijl ik de laatste spullen uit de ijskast haalde begon het grote uitzwaaien.
 
 
Het was weer mooi geweest.
Met dank aan E. en J. en alle anderen.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten