dinsdag 2 juli 2013

Epic....the free movie.

Of ik zin had om mee te gaan naar Epic ? Naar wat ? Naar Epic.
Het werd een heerlijke low-budgetmiddag. Het openbaar vervoer naar de stad was gratis. De bioscoop was gratis - nou ja 1,50 euro als 3D-toeslag - en na afloop een cornuco met 2 bolletjes ijs gratis. En toen weer gratis naar huis.
Het voorprogramma - waar we in een compleet lege zaal getuige van mochten zijn - had een overdonderend karakter. Een golf van animatiefilms in 3D was op komst en dat moest er ingeramd worden. Daar ik op voorhand het ergste vreesde had ik oorwatjes meegenomen en dat was erg prettig.
Vooral bij "Gekke Ikke" werd zo geschreeuwd dat "Wijze Ikke" dacht: Is het wel wijs om hier in te gaan zitten ?
De hoofdfilm maakte echter veel goed. Een verhaal dat een soort mix was van Avatar en Alice in Wonderland. En natuurlijk de strijd tussen goed ( groei, bloei ) en kwaad ( afbraak, verrotting ).
De heldin in het verhaal, een halfweesje met een door onderzoek totaal geobsedeerde vader vormden de aanleiding van het geheel.
Zij vond wat hij zocht. 
De vormgeving was prachtig, fascinerend. De kolibri's vlogen bij wijze van spreken aan de binnenkant van mijn 3D-bril en de koningin was behalve wonderschoon ook zo licht dat zij door tientallen libelles op een blad vervoerd kon worden.
Haar grote verdediger had een stem uit duizenden: die van Jeroen KrabbĂ©. 
Op het eind diende er een nieuwe koningin geboren te worden uit de bloem van een waterlelie. Bij volle maan nog wel. Maar zie: massa's zwarte vogels wilden dat verhinderen.
Gelukkig kon Pa eindelijk iets goeds doen. Met de juiste geluidsfrequentie dreef hij hen weg en het goddelijk licht bracht ons alsnog een nieuwe koningin.
 En toen werd het tijd voor een ijsje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten