zondag 22 oktober 2023

The Hazeveld Strawberries.

 The Hazeveld Strawberries.

 In concert.


Het is 21 oktober als wij, Janneke, Margreet, Theo en Henk bij Marjanne en Hans thuis komen voor een uitgebreid Mangeant Chantant of andersom. Hans zet de instrumenten klaar, terwijl Marjanne hetzelfde in de keuken doet. En dan is er een welkoms toast voor iedereen en voor Theo en Margreet in het bijzonder . Zij zingen al meer dan 50 jaar samen. Ook Doreen is in onze gedachten en mag als enige meeluisteren.

Wij zingen allemaal, maar veel in wisselende samenstellingen. Vanavond zijn we hier, in deze setting. Geoefend hebben we niet. Het gaat spontaan onder het motto: kun je nog zingen, zing dan mee. Hans heeft voor de teksten gezorgd.

Na  het opwarmen van de stemmen gaan we los en we raken steeds beter op elkaar afgestemd. Hier en daar een schoonheidsfoutje, maar dat is ingecalculeerd bij dit optreden. Dan is het tijd voor het voorgerecht: "champignons extraordinaire gebedt in Mozzarella". En heerlijke bite.


 Het geeft inspiratie voor een volgend lied, nou ja meerdere liederen. Dit is er een van.

Dan verdwijnt Marjanne in de keuken voor een Tagliatella Epinard Chambre avec Saumon. Een heleboel sjieke woorden voor gewoon "lekker".

We raken nu echt bevlogen en nog meer spinazie geeft ons nog meer energie om door te gaan.


En dan wordt onze naam geboren: bij het toetje. Strawberries with natural cream, uitgeserveerd op de Hazeveld manier. We kunnen er niet omheen, Nou ja misschien voor de chocolade die ook aanwezig is. Kopje koffie of thee toe en dan......


Tijd voor de finale. Wij zingen : this little light of mine, voor de schattige kleinkinderen van Marjanne. Dat filmpje komt hier niet voorbij. Ons geheim. Daarna nemen we muzikaal, emotioneel en fysiek afscheid van elkaar en deze mooie avond.

Er gaan nog wat groenten, planten, wierook en lichtjes rond voor de nazit thuis. Marjanne en Hans bedankt. Enne......dat smaakt naar meer.

Strawberry fields forever.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten