dinsdag 21 december 2021

Sinterklaas in Huissen. 27 november 2021.

 Sinterklaas in Huissen 2021

De Sint was er dit jaar vroeg bij. Begin november begon hij met zijn staf de brainstorm over de Sint-geschenken dit jaar voor Tijmen, Mette en Siebe. In voorgaande jaren waren er vrachtauto's, stoomboten, raketten, eigen huizen en vliegtuigen voorbij gekomen. Vorig jaar werd het een galerie-toren die verder ingericht en gedecoreerd kon worden.








En toen ineens kwam er het idee van een schatkamer. En van de schatkamer ging het idee naar de piramide en ja, de nieuwe surprise was geboren: een piramide met ( een deels verborgen ) schatkamer,


 



Het materiaal verzamelen kon beginnen. Als model werden de maten van de piramide van Cheops gebruikt. Op schaal, dat wel. Hierdoor was er echter weinig ruimte en dus bouwde Sint een gewelf onder de piramide. Dat zag er goed uit.


Uiteindelijk resulteerde het in een kleurrijk stralend omhulsel, de piramide. Een schatkamer met daarin een schatkist met inhoud. Onder de fundering de geheime lade voor het allerkostbaarste. Aan de binnenzijde licht, wat bij onheil kon gaan knipperen. Zo'n alarminstallatie kende Cheops niet. De binnenzijde van de piramide werd bekleed met stralend goud of roze.


Het was weer erg leuk om te doen en de blijdschap en verwondering van de kinderen te zien. Maar ook het bouwen van en het toeleven naar deed mij goed. Ook zijn het objecten die voor langere tijd te gebruiken zijn. Die van Cheops al meer dan 1000den jaren, dus wie weet..........?
 




En.....de kinderen hadden ook niet stilgezeten. Zo ging ik naar huis met een touringcar, een racefiets, een schoorsteen ( voor op mijn dak ) en een kustvaarder.

Heerlijk toch.

Huissen / Rotterdam 27 november 2021.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten