dinsdag 21 december 2021

Mantra weekend in Vught, 3,4,5 december 2021.

          Mantra-weekend in Kloosterhotel Zin.

Terwijl overal tot 17.00 uur ( lockdown ) Sinterklaas gevierd werd kwamen we met 16 mensen samen in Kloosterhotel Zin in Vught. Voor het zingen van mantra's, gospels en andere spiritueel getinte liederen. Dat alles onder de bezielende en muzikale begeleiding van Jan Hendrik Veenkamp.

Door de afzeggingen vanwege Covid hadden we het gehele gebouw tot onze beschikking, zodat we moeiteloos de 1,5 meter konden toepassen. Het zingen vond plaats in het prachtige rijk geventileerde auditorium met uitzicht op de kloostertuin.


De verzorging in het hotel was prima. De smakelijke vegetarische maaltijden werd in de vorm van een buffet ( rechtstreeks uit de keuken ) geserveerd. De eenvoudige kamers waren modern en voorzien van een badkamer.

 Voor in de pauzes en de nazang was er een gezellige ruimte voorzien van een ruime variatie aan consumpties.

Heerlijk om zoveel en met elkaar te zingen ( ca. 15 uur in 3 dagen ) en soms ook te dansen. Jiddische liedjes kregen begeleiding van een van de deelneemsters, die haar viool had meegebracht. Een ander, net terug na een lang verblijf in Nepal, schonk ons een prachtig klankschaal-concert met zang, dat op velen van ons een diepe en helende uitwerking had.

Zij was ook bekend met Sanskrit en kon zo regelmatig verduidelijken wat we zongen. Dankzij haar kwam ik ook in contact met Lord Ganesha, het goddelijke kind met het olifantshoofd uit de Hindoe traditie. De zoon van de god Shiva en de godin Parvati. Lord Ganesha ( zit een bijzonder verhaal achter ) beschermt en doet hindernissen overwinnen.

Op zondagmiddag was het voorbij. Het was mooi en zeer intens geweest. Het was een oproep om in het licht te lopen. Maar eerst naar huis om te slapen, te herinneren, te verwerken en na te genieten van alles.

Vught, 3,4 en 5 december.





















Geen opmerkingen:

Een reactie posten