zondag 14 december 2014

Eten aan het strand van Oostende bij Dageraad.

Een ware titel en ook wat onwaarschijnlijk in december.

Na een rijke ervaringsmiddag familieopstellingen hadden we wel wat trek gekregen en daarom wandelden we naar de Dageraad ( plein in Borgerhout, Antwerpen ) in de hoop nog plek in een van de vele restaurantjes te vinden. T. en C. gingen links, A. rechts, R. en ik bleven voor het overzicht in het midden en zie het lukte:
We konden een tafel krijgen bij Brasserie "Aan het strand van Oostende". Wonderlijk genoeg stond er een goeddoorvoede ijsbeer voor "Het strand".

 Binnen was het zomers kleurig ingericht en hoe pretiig: er was veel aandacht besteed aan geluidsabsorptie, zodat wij wel elkaar konden verstaan en de rest geabsor-beer-d werd.

 De spijskaart had iets van een poëziealbum. De lettertjes waren zo klein ( en het was er aardig Kerstdonker ) dat het inzetten van onze kinderogen onvermijdelijk was. Turen op de kaart zal ik maar zeggen.


 Hoe tegengesteld waren echter de gerechten. R. had het reeds voorspeld: die waren zeer ruim bemeten en smakelijk.
  Ik durf dan ook te stellen dat ik deze avond de lekkerste frieten van 2014 heb gegeten.
MIsschien zelfs van deze eeuw. 

 En de bediening: die was heel vriendelijk, behulpzaam en zo snel dat ze nauwelijks op de foto waren vast te leggen.

 En of je nu een wat tapas wilde of een wrap con carne, of een rundburger van 180 gram of een fruits de mer- salade......het zag er allemaal mooi uit en smaakte goed. Bij nader onderzoek komen de ideeën van de gerechten niet van één kok, maar zijn ze ingebracht door personeelsleden.
Dat versterkt ongetwijfeld de band personeel, gerecht, klant.

Voldaan en goed gevuld werd het tijd om het strand te verlaten, maar niet zonder de kerstballen fotografisch vast te leggen. Ook zij komen hier tesamen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten