woensdag 20 november 2013

Ik hout van jou.

Dit weekend was het weekend van het hout. Bomen omzagen. Stammen verzagen, houtopslag bouwen en houtopslag vullen.
Hout, daar ging het dit weekend - voornamelijk - om.


Het idee ontstond bij I. Elke keer kwam zij op haar terrein bergen en bergjes haardhout tegen. En in haar behoefte aan ordening vroeg zij neef Y. voor haar een houtopslag te ontwerpen en te bouwen.
 
 
Dit weekend was het zo ver, maar eerst moest er zaterdag een forse boom verwijderd worden die in de toekomst een belemmering zou kunnen worden. Met de nieuwe kettingzaag was het zagen geen probleem. Het omvallen echter wel.
Grote familieleden van de boom gebruikten hun grote takken om de inmiddels afgezaagde boom overeind en in de lucht te houden.
 
 
Met iets dat leek op een kampioenschap touwtrekken lukte het ons uiteindelijk de boom los te maken van de rest en veilig te laten vallen ( niet op de schuur of bij de buren ).
Het eenvoudige en ook zeer ruimtelijke karakter van het bouwwerk was zodanig dat we er even aan dachten hier toch maar een zomerhuisje van te maken.
 
 
Op maandag vonden we het hoog tijd de opslag in te wijden door vanuit alle hoeken en gaten stammen en takken bijeen te brengen. Ook vond ik het een goed idee er enige beelden op het dak te plaatsen die het hout "welkom heetten".
En zo ontstond er iets nieuws met verdere groeimogelijkheden.
 
 
 Wordt vervolgd.
 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten