woensdag 20 december 2017

Rhythm Of The Dance.


Het leek ons wel iets, zo'n kerstshow rond de Kerst. Helaas waren alle plaatsen verkocht.
Wel konden we op de wachtlijst komen en dat loonde. Ineens werd "onze droom" mogelijk.Wel snel even gezocht waar de stoelen in de zaal stonden. 
Rij 10 en op een goede plek in het midden, zodat we mee konden kijken met de jongens van het geluid en het licht.Nadeel was de bereikbaarheid van de bar in de pauze.
Er werd bovendien veel traag bewogen in de 20 minuten die daarvoor stonden.
Dat er veel liefde verwacht mocht worden werd duidelijk toen een grote lichtbundel het doek sierde en er achter de gordijnen al iets van ongeduldig ( of zat dat aan deze kant van het doek ? ) warmtrappelen plaats vond.
Met het doek eenmaal open werd een winterse, wat ierse, achtergrond zichtbaar. Daar zouden de meeste tijd de muzikanten hun life-muziek spelen, meestal gemengd met grootse digitale geluiden die door de jongens naast ons geregeld werden.
En toen begonnen de dansers en danseressen met datgene waar ze goed in waren : trappelen, maar niet van ongeduld. Mooi op elkaar afgestemd en met een vorm van militante vriendelijkheid ( het bestaat ).
Dynamisch, krachtig en heel levenslustig gingen zij rond op het podium, waarbij al snel duidelijk werd wie de solisten waren.
Ook was er een soort thuishulpact waarbij een aantal mannen en een vrouw lieten zien hoe je veegwerk met groot plezier en binnen de gestelde tijd kunt doen. Het zag er allemaal heel macho uit.
Tussendoor mochten de jongens van de muziek wat samen spelen of soleren. En dat klonkt heel authentiek Iers.
Wat ik wel miste was het beeld van de op de poster beloofde Kerstshow. Ja er werd af en toe wel een kerstliedje gezongen en het decor bewoog kerstachtig mee, maar toch. De pakjes van het gezelschap deden wat Harry Potter achtig aan. Oud dus, beetje sjofel soms.
Tot op het eind alsnog de goede, kleurige outfit tevoorschijn werd gehaald. Dat zag er veel sfeervoller uit. Maar wel wat laat. Daar had ik wel meer van gewild.
Al met al een energieke avond.
En dat ook: volgend jaar ga ik liever naar de Dutch Eagles.
Puur om zelf mee te kunnen doen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten