zondag 6 december 2015

Racingteam Huissen.

Half november, kort na zijn aankomst in Nederland, kreeg ik het verzoek van Sint Nicolaas of ik op zaterdag 5 december 3 bestelauto's kon leveren voor het Racing Team Huissen. Het betrof een geschenk voor 3 jonge coureurs ( 2 heren een dame ) met veel talent.

Ons familiebedrijf ervoer dit als een mooie opdracht en onze carrosseriebouwers gingen meteen aan het werk, terwijl de design-afdeling zich boog over de mogelijkheden van de uitvoering ( tenslotte ons visitekaartje ). Ook de afdeling geschenken voor onderweg ging aan de slag.


 Onze designafdeling had wat voorkennis verzameld om te komen tot een meer gepersonaliseerde uitvoering, waarbij rekening werd gehouden met de belangstelling van deze 3 jonge "Verstappens".
Ook werden er testritten uitgevoerd op de racebaan in de Eendrachtspolder in Zevenhuizen.


Een Belgisch nummerbordenbedrijf kon ons de juiste kentekenplaten bezorgen ( in Nederland wordt daar altijd moeilijk over gedaan. Hierdoor kon verwarring op het circuit en wie er op kop lag worden voorkomen.
Met een zekere trots konden wij de auto"s afgelopen zaterdag in de loop van de namiddag afleveren.
Door de schoorsteen lukte niet ( lakschade ), maar via de oprit wel. Dit tot grote jaloezie van de buren die ( niet zo slim ) hun bestelling bij Dinky Toy hadden gedaan.
Wagens waar geen navigatiekompas, ABS, Track- en Cruisecontrol in zit. Nogal kaal dus.


De wagens werden met enthousiasme ontvangen. De rest van de avond domineerde één woord:

 AUTO !!

Daarna was het racen geblazen. Hierbij werden soms niet te fotograferen snelheden bereikt. Gelukkig was het wegdek bestand tegen deze testrijders


Na deze eerste fase kwam er ook aandacht voor de bijgeleverde assecoires. Hiervoor waren ook andere bedrijven door Sint ingehuurd.


Zo werden er een aantal turntoestellen geschonken waar Yoeri Van Gelder ,Efke Zonderland en Verona van Leur de vingers bij zouden aflikken ( wel eerst het magnesiumpoeder eraf wassen ! ).


Natuurlijk moet er voor die tijd nog eerst geoefend worden. Dat is niet erg, want iedereen is nog heel jong en heel gemotiveerd.


Ook aan het vervoer van de auto's was gedacht. Zo kwam er een trailer op tafel waar niet 3, maar wel 4 auto's opkonden. In de cabine was ruim plek voor het hele begeleidingsteam.


Bij een echt Racing Team horen natuurlijk ook pitspoezen. Deze keer waren het een 5 tal dames uit Letland die hun opwachting maakten.
Dat waren er best veel om in een keer mee te reizen, maar gelukkig was daar een handige oplossing voor gevonden.


En als klap op de vuurpijl had iedere auto een "pakket extra", dat kon bestaan uit lak en penselen voor reparatie bij lakschade ( niet meenemen naar de slaapkamer ! ), fruit, extra vitamines ( zogenaamde sint-eitjes )

 
 en knuffels ( voor de gezelligheid ).


Al met al ging Sint met een goed gevoel terug naar Spanje. En terwijl hij buiten stond te wachten om naar zijn stoomschip teruggebracht te kunnen worden, riep hij bij het naderen van de taxi:

AUTO !!!

Ja, een woord zegt soms meer dan 1000 beelden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten