zondag 13 december 2015

Couleur et Culinair : een schildermiddag.

Het was even zoeken naar een gemeenschappelijke datum, maar het lukte: op zaterdagmiddag 12 december zouden we ons weer kunnen overgeven aan een middagje "couleur et culinair".
De eerste creatie ( een Eugenie ) van deze middag had het kenmerk van een vruchtenmix ( peer en framboos ), speciale koekkruiden en een diepe kleur en smaak.
Het was weer een echte "Heel Bergschenhoek bakt taart ".
Daarna was er weer het bekende creatieve en sociale uitwisselrondje waarbij Yvon ons vertelde van haar redactionele werk voor diverse creatieve bladen.
Een van haar projecten was een multifunctionele verjaardagstaart, zoals hier te zien is. Hoe ouder, hoe meer kaarsjes en zeker voor kinderen een object om elk jaar naar uit te kijken en te snoepen.
En dan riepen de penselen. Het begin was ook nu weer erg Bijbels: in den beginne was er niets.....en na een paar uur lag de ruimte vol.
Waar anderen 7 dagen voor nodig hebben doen wij in een middag.
Zo was er ineens een nog niet eerder gezien landschap.
Een zonsopgang, waarbij nog wat weggepoetst diende te worden.
Een plotselinge geboorte, die zo te zien in alle tevredenheid plaats vond.
en een stroom lieve, kleine kinderzieltjes die zomaar en rustig bubbelend voorbij zwommen.
En dat is slechts een greep uit het geheel.

Bij de nabespreking en onder het genot van een rode Bordeaux en Jasmijnthee presenteerde Malke een van haar inmiddels befaamde dynamisch-culinaire mandala's.
En zo konden we deze schildermiddag naar volle tevredenheid afsluiten, waarbij ons ook nog een verrassing voor de Feestdagen ten deel viel. 
Een goed vooruitzicht en veel van deze bijeenkomsten, ook in 2016.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten