zondag 27 april 2014

Familieopstelling in Antwerpen.

Gisteren ben ik weer in Antwerpen geweest voor een serie familie / systeemopstellingen.
Altijd weer bijzonder.
Het vraagt vertrouwen om zomaar - tesamen met onbekenden die jou en je familie representeren - in een energetisch familieveld te stappen en met zo min mogelijk denken te ervaren van hoe het voor jou was, is en wat je grote wens is.
 
 
Vrijwel steeds wordt er in het begin een veld van onderlinge verhoudingen zicht- en voelbaar, die niet past bij wat je zou kunnen noemen een natuurlijke ordening.
De verstoring van deze ordening kan allerlei oorzaken hebben: conflict, scheiding, ziekte, verkeerde waarneming of interpretatie, verlies, dood.
Dit betreft ook voorvallen in de vorige generaties.
 
Ook vandaag werd weer drie maal zichtbaar hoe via een proces van geleidelijkheid en vertrouwen dit hersteld kan worden. Dan komt er blijdschap, verbinding en liefde in het veld. Men kan weer verder, anders.
Met deze nieuwe ervaring kunnen er grote of kleine veranderingen in het persoonlijk leven plaatsvinden. Welke ? Dat valt op voorhand niet te zeggen.
Net als in de opstelling is het zaak te ervaren en alert te zijn.
 

Met de natuurlijke ordening wordt bij de familieopstelling bedoelt, dat "naar de toekomst gericht" de kinderen vooraan staan, daarachter de ouders en grootouders, enz. 

 

 

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten