zondag 27 april 2014

Liefdesrelaties en innerlijke groei.

Soms komt er op het juiste moment iets op mijn pad dat naadloos past op de aktuele situatie waarin ik verkeer. In dit geval - ik ben wel eens meer met dit thema bezig - was het de mail van Ab Straatman, hartdeskundige , werkend vanuit de Quantum Life - visie.
De moeite waard om te gaan luisteren en deel te nemen.
 
 
De bijeenkomst vond plaats in Op Hodenpijl, een centrum voor bewustwording in vele vormen. In Schipluiden op een mooie plattelandslocatie.
Quantum Life is een richting die zich bezig houdt met de kunst, wetenschap en techniek van het supergezond en lang leven in liefde, overvloed en zelfmeesterschap.
 

 

Liefdesrelaties en innerlijke groei

Het belangrijkste onderdeel en doel van de werkgroep Quantumlife is de meditatieve werking, versterking en genezing van ons hartcentrum. In een groep gaat dat een stuk makkelijker dan individueel. Het onderwerp van zondag leent zich uitermate goed voor de vergroting van je liefde- en zelfliefde vermogen vanuit je hartcentrum.

De romantische liefde Langlopende liefdesrelaties hebben een verborgen groeifunctie voor de liefdespartners. Zelfs het verliefd worden berust niet op toeval,. Je kiest iemand mede uit omdat je systeem 'weet' dat die ander precies de juiste licht- en schaduwmix heeft om jou te helpen in je groeiproces. Het is belangrijk om te beseffen welke rol je voor elkaar speelt in het verhelderen en genezen van diepe jeugdthema’s en trauma’s en hoe je bewust die wederzijdse uitdaging kunt omhullen met begrip en liefde. Daardoor wordt je liefdesrelatie een spirituele liefdesrelatie met groeigeluk en dus een hogere houdbaarheidsdatum/

Van verliefdheid naar liefde

Wetenschappelijk onderzoek leert dat de maximale houdbaarheidsdatum van verliefdheid 3 jaar is. Ergens in die tijd moet er een brug van liefde zijn ontstaan anders loopt de relatie droog en gaat op zijn best over in een gedoogbeleid op basis van gemeenschappelijke belangen zoals veiligheid, financiën, angst om alleen te zijn en -ook nogal eens- de kinderen.

 

Altruisme?

Liefde is complex en varieert van egoïstische tot altruïstische liefde. Er word wel gesteld dat moederliefde de hoogst mogelijke vorm van „aardse” liefde is. Inmiddels is bekend dat ons hartcentrum na training ( dat lijkt een vreemd woord in dit verband) geheel in staat is om belangeloze liefde en compassie te genereren en te richten vanuit de onuitputtelijke liefdesgenerator die ons hart in wezen is. Ons hart is in de eerste plaats een liefdespomp, daarnaast ook een bloedpomp. Dit klinkt een beetje mechanisch maar is wel beeldend!

 

Zelfliefde: de sleutel tot veilige liefde

Veel mensen zijn bang zichzelf te verliezen in de liefde voor hun partner, zoals loverboys hun "meisjes-met-een-laag-zelfbeeld" volledig naar hun hand zetten. Zelfvertrouwen, zelfbeeld en zelfwaarde vloeien direct voort uit zelfliefde. Zelfliefde kun je wel leren genereren, niet imiteren. Ook worstelen veel mensen in hun liefdesrelatie met bindingsangst versus verlatingsangst. Zelfliefde is de oplossing voor dit angstduo en de beste garantie tegen alle angsten gerelateerd aan liefdesrelaties.

 

Bewuste Creatie van een liefdesrelatie

Ons hartcentrum is de werkelijke Creator van ons leven en heeft in aanleg het sterkste vermogen om onze levensloop vorm te geven. Zo ook in liefdesrelaties. Je kunt je bestaande liefdesrelatie grondig vernieuwen of je kunt een nieuwe liefdesrelatie in je leven oproepen en realiseren. Middels een speciale hartmeditatie leren we dit uitvoeren.

 

De rol van het hart

Het Hart genereert liefde. Je brein volgt daarin, niet andersom. in deze werkgroep versterken we ons vermogen tot zelfliefde, compassie en liefde met gerichte hartmeditaties die daarvoor ontworpen zijn.

 

 
Het werd een boeiende ochtend, waarbij ik mijn plek had tussen enerzijds een superverliefd mooi jong stel, anderzijds een dame die verslaafd ( of verliefd ) was op haar i-Pad.
 Haakte in op mijn verlangen enerzijds en mij afkeer anderzijds.
Als de hartmeditaties ( er waren er diverse ) stopten was zij al weer bezig met "ergens anders zijn". "Ze" piepte ook zodat ieder het kon weten.
Haar i-Pad als hart ? Of pacemaker ?
 
Bij de laatste visualisatie / oefening ervoer ik iets wat ik nog niet zo ervaren had.
En dat dus ook nog maar even bij me hou.
Mooi is het wel.
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten