woensdag 18 december 2013

Kerstconcert in Nieuw Vossemeer.

Dinsdagavond met I. en het popkoor The Sparrows meegereisd voor een Kerstconcert in de St.Annakerk in Nieuw Vossemeer.
Een gigantische kerk voor zo'n klein dorp.
Vermoedelijk was dit in het verleden de verre voorpost van het Rooms-Katholieke. Immers op Tholen begint de Protestants-Christelijke regio.
 
 
De pastoor en zijn bestuur hadden niets nagelaten om de kerk en de parochie in haar grootsheid te doen herleven. De kerk en de tuin waren verlicht en binnen in de kerk - al zichtbaar door de vensters - was gekozen voor de warme kleur rood.
 
 
En terwijl de kerk geleidelijk aan helemaal vol stroomde speelden een jeugdorkest en een Brassband kerstrepertoire. Een videobeam zorgde voor een welkomstwoord en de muzikale informatie. 
 
 
En temidden van dat alles mocht natuurlijk de grote Kerststal niet ontbreken.
Zo te zien kon het kindje Jezus genieten van het gebodene.
 



Tussen de orkesten in zongen The Sparrows als ware nachtegalen hun Kerstrepertoire.
Joy to the World, Halleluja en Adiemus.
 
Het klonk - om in kerstsfeer te spreken - ingedaald. Stevig, compact en zuiver. Fijn daarbij was de onvoorwaardelijke aandacht van de toeschouwers. Er werd echt geluisterd en waar mogelijk meegeneuried of gezongen.
                                     
 
Op enig moment deden de Sparrows hun naam ( nog ) meer eer aan. Was het bij Rudolph of bij iets anders ? Hoe dan ook het koor begon een zeer gevarieerde choreografie uit te voeren, die veel deed denken aan een vlucht vogels in de herfstavond ( hoe toepasselijk ).

 
Na alle zang en muziek en niet te vergeten een mooi verhaal van de pastoor over een moeder die zo verblindt was door goud en diamanten dat zij haar kind vergat, werden wij ontvangen in het lokale clubhuis. Warme chocolade, glühwein en krentenstol completeerden deze sfeervolle avond.


 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten