zondag 14 juli 2024

Schildermiddag 13 juli 2024.

Als inspiratiebron voor deze schildermiddag namen we de Italiaanse schilder en beeldhouwer Amedeo Modigliani. Dat betekent dat wij vooraf aandacht geven aan de kenmerken van zijn stijl en die dan vervolgens loslaten en onze inspiratie verder volgen.

Nadat wij eerst bijgepraat hadden met koffie, thee en eigen gebakken pruimentaart ( uit andermans tuin deze keer, de pruimen ) werd het tijd om in beweging te komen.

Bij het eerste schilderijen waren de sporen van Modigliani nog wel te zien, alhoewel er ook een soort Theo van Doesburg ( zie onderaan ) spontaan in beeld kwam die mij herinnerde aan een medische behandeling eerder dit jaar. Weldra echter verschenen er meer landschappelijke beelden die ook een relatie hadden met de voorgaande schilderijen. Was het niet qua beeld dan was het wel qua kleur.

Zelf zag ik steeds weer een nieuwe dame opduiken. Achtereenvolgens de dame aan wie een zekere teistering was waar te nemen, een onmiddellijk ter hulp schietende verpleegster ( streng en geconcentreerd: dit is een noodgeval ! ) . Na behandeling zag de dame ( nu meer een meisje ) een weer fris en fruitig uit.


 Na deze intense  creatieve en regeneratieve processen werd het tijd voor de apres-paint met een frisse, droge Grüner Veltlinier en een mandala á la Malke.

Tijd voor de nabespreking. Altijd weer een bron van ontdekkingen van het tot dan toe niet geziene en tot slot een defilé met traktatie door en voor onze Modi's. Het was weer een gave middag en het thema voor de volgende keer kwam zich al melden. Tot dan. Henk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten