donderdag 6 oktober 2022

Je moet wel Lef hebben.

 Je moet wel lef hebben.

Toen ik hoorde dat Franca en Marjanne een afspraak hadden gemaakt met Doreen, leek het Janneke en mij leuk als mystery guest aan te schuiven. Voor dit alles was veel Lef nodig en dat lukte gemakkelijk op de Hesseplaats in Ommoord.

Doreen had zich al vroeg genesteld op het terras. Lekker in het zonnetje zat zij de loop der dingen af te wachten. Ze was verrast mij voorbij te zien komen. Ook toevallig ! Vanachter de lavendel dook ook Janneke op en vanuit de fietsenstalling Franca. Die nog werkte aan haar verrassingspakket.


Deze keer was dat een goed voorbereide bloemenhulde  inclusief  vaasjes die te klein waren. En dat alles omdat Doreen morgen jarig zou zijn. De ober hielp gelukkig met iets groters en een passerende dame ( vol van bemoeizucht ) gaf een lezing over het onderhouden van bloemen. 

Intussen was ook Marjanne aangeland na een fietstocht tegen de zuidwesterstorm in. Haar    " born to we wild coiffure " omringde haar. Zij was zo blij ons te zien dat zij onze eerste rekening wilde betalen en na veel tegenstribbelen lukte haar dat ook. Marjanne bedankt !

We hadden Doreen ( na jaren op ons koor Roots Rotterdam ) al een tijdje niet gezien en waren erg benieuwd hoe het met haar ging. Zij had sinds kort een wereld van mobiliteit erbij gekregen door een elektrische rolstoel. Alleen achteruit de lift in was nog een dingetje.

Liefdevol had zij uit voorzorg alle scherpe voorwerpen laten verwijderen maar miste nog wel een buddy/boodschappen-sit. Het was fijn om haar zo stralend te zien. Tegenwoordig eet  zij bijna dagelijks speciaal gefrituurde garnalen. Ze is daar een echte fijnproever in geworden.

Tijdens onze bijeenkomst belandden we in verschillende klimaatzones. Begonnen in de zon, werden we cool in de schaduw, waarna wij ons elders op het terras weer konden opwarmen en dat was zichtbaar.


En terwijl Franca van haar bittergarnituur met cola genoot leek Janneke's voorkeur uit te gaan naar een cocktail van bier, amaretto met slagroom en Chaudfontaine. Ze koos voor het laatste. Tussendoor deden we een rondje: Waar heb jij last van ? Dat was een heel lijstje met heel veel ingeleverd eigen risico. Alleen Marjanne kwam weg met haren die in haar gezicht wapperden ( o had ik dat ook nog maar ! ).

En zo kwam er een einde aan een gezellig weerzien met onze favoriete tenor/bas. 

En de bittergarnituur ? Die werd tot de laatste kruimel geconsumeerd.

Rotterdam, 6 oktober 2022.

Henk.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten