vrijdag 6 september 2019

Een middag schilderen met Henk.

 Een middagje schilderen met Henk.

Ik vond het een leuk idee van Henk om bij ons thuis te komen schilderen. Ik had hem al lange tijd niet gezien en nu ineens was hij er. Nou ja, toen ik uit school kwam stond zijn auto er wel, maar geen Henk. Die was even naar het bos gelopen, vermoedelijk om te zien hoe een boom eruit ziet. Een voor Siebe, een voor Mette, een voor mij en een voor Annemarie.





Eenmaal binnen gingen we, met Mette an Annemarie, eerst gezellig lunchen aan de grote tafel en toen dat klaar was kwamen er grote borden met grote vellen tekenpapier voor in de plaats.
Henk had iets leuks verzonnen: hij noemde allerlei dingen op en die mochten wij dan ergens op het grote vel tekenen. Zo was er een berg, een boom, een meer of rivier met vissen, een huis, een zon, een wolk en een heel mooie bloem. Ook was er een bergbeklimmer en mocht je jezelf tekenen. Annemarie was allebei tegelijk. 
Slim bedacht !
Intussen had Henk allemaal bordjes met heel veel kleuren verf klaargemaakt, zodat we meteen konden gaan schilderen. Omdat Siebe bij een vriendje was zou Henk voor hem een schilderij maken. Zo was hij er toch een beetje bij geweest.
Zo schilderden we heel stil een hele tijd. Tussendoor aten wat pruimen uit de eigen boomgaard en cake uit de eigen keuken.
 
Rond half 4 waren we wel zo'n beetje klaar en konden we onze kunstwerken exposeren.
 
 Annemarie had een echt vakantieschilderij gemaakt. Alle spullen om op reis te gaan stonden klaar en zij ging er helemaal van shinen.
Siebe zat inmiddels boven op de berg. Net als de olifant. Terwijl Henk uit het raam keek, omdat hij wel trek had in een visje vanavond.
Mette had een berg met heel mooi gras en haar bergbeklimster was op weg naar het huisje aan de andere kant van de berg. De vogeltjes vlogen intussen naar het zuiden en in haar rivier zwommen goudvissen.
Tijmen schilderde zichzelf bijzijn mooie lievelingsboom. Hij schilderde een heel interessante berg met huisjes, bossen, wegen en water. Wat een bijzonder landschap. Wel waaide het hard. Gelukkig kwam de zon snel vanachter de wolken.
Toen Siebe thuiskwam vond hij het zo leuk dat hij ook wilde schilderen. Hij klom met verf en papier op de tafel en begon spontaan buiten de lijntjes te kleuren. Het leek wel vuurwerk. In zijn enthousiasme werd hij af en toe de kwast zelf en zat er ook verf op zijn buik en armen. Daar werd hij heel blij van.
En terwijl hij zich ging wassen ging ik met Mette en Henk wat door het bos rennen. Ook fijn, al regende het af en toe. Thuisgekomen liet Mette haar mooiste turnpakje zien ( echt heel mooi ) en was haar haar in een turnknotje veranderd. Leuk !

Intussen wilde Henk met mij een potje stratego spelen en omdat iemand in huis dit spel strategisch goed verstopt had speelden we het met heel oud spel van voor de Franse Revolutie. En dat is heel oud ! Op een gegeven moment stonden onze vlaggen nog steeds op het bord, maar had ik geen leger meer.
Henk had geen zin om het reglement te lezen en toen hebben we vrede gesloten bij een kopje koffie.
Zo kan het ook. Vlaggetjesdag.
En toen werd het weer tijd voor Henk om te vertrekken. Het was weer een leuke middag geweest en we zwaaiden hem uit terwijl hij deze keer de goede kant op reed ( nou ja er zijn hier 2 goede kanten ).

Groetjes,
Tijmen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten