zondag 29 september 2019

Zingen vanuit je hart.



Zingen vanuit je hart.

Voor de zomervakantie vertelde Eugenie dat zij wel eens mantra's ging zingen in Gouda.
En omdat dat mij aansprak en ik altijd weer op zoek ben naar plaatsen om samen te zingen ging ik graag mee.
Het werd een topavond en dus reserveerde ik vast voor de volgende keer ( keren). 
Deze keer was het in Cultuurhuis De Garenspinnerij. Een oude textielfabriek die heel mooi gerenoveerd is.

Zing vanuit je Hart
mantra-avond 

Bijna iedere maand wordt Zing vanuit je hart georganiseerd in Gouda, Werkhoven of Delft. We zingen toegankelijke mantra’s en andere bijzondere melodieën uit diverse culturele en spirituele richtingen. Het zingen wordt steeds afgewisseld met momenten van stilte waarin de energie en de trilling van de samenklank kunnen doorwerken. Want muziek bestaat bij de gratie van de stilte, zonder stilte is er geen muziek. In het zingen wisselen het ingetogen en uitbundige zingen elkaar af in een mooie opbouw van de avond.
De teksten zijn eenvoudig en toegankelijk, waarbij er een- of meerstemmig gezongen wordt. Iedereen kan meedoen, voorbereiding is niet nodig. De (samen) klanken doen hun werk en scheppen een sfeer die bepaald wordt door de aard van de muziek.
Deze avond wordt geleid door Lambert Mutsaers die tevens de pianobegeleiding verzorgt.Cultuurhuis Garenspinnerij Gouda.
De goede geluiden hadden zich blijkbaar verspreid, want Eugenie bracht 2 vriendinnen mee, Erik was er van de 5 Ritmes, Agnes en Rik uit Antwerpen, Janneke en ik. En zo werd het behalve een mooie zangavond ook een gezellige after-mantra-party.

In een mooie zaal met gedempt sfeerlicht stond een glanzende vleugel met kaarslicht. En weldra nam Lambert daar plaats voor een muzikaal intro en een warming up. Daarna werden de teksten uitgedeeld. In het begin waren deze nogal pittig. Tongbrekers ook. Maar geleidelijk aan kreeg de eenvoud de overhand en ja, dat zingt toch fijner weg.




There is so much magnificene. Wat heerlijk om dat voluit te zingen en dat te blijven doen terwijl anderen het Halleluja laten klinken. Het elkaar onderling toezingen van Namasté was ook nu weer heel bijzonder. Wanneer kijk je iemand in de ogen en zing je de ander toe en word je toegezongen ?
Het ultieme geven en ontvangen.
En nadat we allemaal Ja ! hadden verklankt werd de avond afgesloten met een welluidend Amen, soms voluit en dan weer fluisterzacht. Het was weer mooi geweest.
Na afloop konden we in de bar nog wat gezellig nazingen en trillen. 
Ook mooi !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten