zondag 11 juni 2023

Back to the 70th. Marjanne jarig.

 Marjanne, 70 jaar jong.

Kom allemaal zoveel mogelijk uitgedost als exponent van de jaren 70 en luister zo mijn 70ste verjaardag op.......

Op dat leuke idee kwamen Marjanne en Hans. En zo kon het gebeuren dat op zaterdagavond in Hendrik Ido Ambacht een grote commune zichtbaar werd, uitgedost ( sommigen nog met hun eigen haar ! ) alsof de Flower Power weer geheel terug was. Het was even zoeken en oefenen voor de spiegel. Fruitig zou ik zeggen.


En terwijl de tuin vol liep begonnen Karen en Henk ( www.coverloverlife.nl ) aan een bijna eindeloze reeks van liedjes uit de 60'r en 70'r jaren. Here comes the sun ( een mooi idee als je 70 bent geworden ), I'm a believer, Paris s' éveille en nog vele andere songs kwamen langs en er kon bij meegezongen, geneuried of gewoon bewogen worden. 

Marjanne, Hans en hun hulptroepen hadden kosten nog moeite gespaard om het iedereen te voorzien van allerlei lekkernijen en drankjes. Vlaaien, taarten, guiches, wraps, brood met van alles erop, wijn, bier, water, sangria ). Het werd voortdurend vers aangevoerd.



En dat was nog niet alles. Janneke ( links op de foto ) verzorgde voor de liefhebbers een kennismakingscursus creatief schrijven en Brigitte had een grote hoeveelheid ukeleles meegebracht. Ook voor een kennismaking met dit weliswaar eenvoudige, maar ook zo stimulerende instrument.

Binnen de kortste keren leerden wij het C-accoord op Vader Jacob. Het F-accoord via Row the boat. En tijdens een Singing in the rain mochten we beiden combineren. En meezingen. Ik vond het zo leuk dat ik dit wel wat verder wilde verkennen.

Natuurlijk was er ook een moment waarop wij allen het glas hieven op de gezondheid en een lang leven voor Marjanne.

Inmiddels werd ik een zestal keer aangezien voor een broer van Hans. Hij was er blij mee, omdat hij altijd al een oudere broer had gewild. En ik een jongere, die ook langer is. Dat was vroeger handig geweest als ik niet bij de bel kon. Een gast sprak mij zelfs met Hans aan en ja dat is geen toeval meer. Het zal mogelijk ons zangtalent zijn en sinds zaterdag bespelen wij beiden ook een snaarinstrument. Wel hij heeft veel meer jonge fans, die altijd aandachtig naar hem luisteren.

 En zoals gebruikelijk bij zo'n belangrijk evenement trad er een fraai uitgedoste cabaretgroep ( met verse bloemen achter de oren ( Flower Power )) op, die een toepasselijk lied met veel compassie wist te brengen.

Intussen vulde Marjanne onder toeziend oog de kannen Sangria nog eens bij. Met en zonder alcohol.


In de richting van een nieuwe dag gingen alle gasten geleidelijk naar huis, dankbaar voor zo'n gezellige en hartelijke ontvangst en viering. Morgen zou Marjanne fijn de hele dag geschenken gaan uitpakken. Wij nemen haar mee naar een schildersworkshop. Nog een talent.
 

Marjanne en Hans bedankt.

Henk, 11 juni 2023.




 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten