zondag 14 mei 2023

Diane zingt Gershwin.

Diane zingt Gershwin.

Enige tijd geleden viel deze uitnodiging van Rik en Agnes in mij mailbox :

Lieve mensen,

Met veel plezier kondig ik een concert aan van Diana, onze trouwe pianiste op de zangavonden en workshops en een collega Joe, jazz pianist.

 

 Diana en Joe ontmoetten elkaar aan het conservatorium van Antwerpen tijdens hun masteropleiding jazzmuziek. Hun liefde voor traditionele jazz was hun gemeenschappelijke basis om al tijdens, en na hun studies samen te werken in verschillende projecten.

Diana is van Griekse afkomst en Joe is half Brits en half Italiaans. Hun mediterrane roots nemen ze mee in hun nieuwe project "The Gershwin Songbook" en geven zo nieuw leven aan bekende George Gershwin songs door er hun eigen smaak, ideeën en improvisaties met een Europees/mediterraans karakter aan toe te voegen.

Een uitnodiging waar ik graag gehoor aan gaf. Een aantal jaren geleden gaf zij ook een huiskamerconcert, waarbij zij begeleidt werd door de contrabassist Vasilis. Deze alleskunner deed deze avond ook mee vanuit de wel heel aparte percussie-hoek, waar hij naar hartenlust improviseerde.

Improvisatie stond deze avond hoog in het vaandel. Diane bracht een aantal Gershwin songs met een prachtige stem die geen enkele uitdaging uit de weg ging. Pianist Joe ondersteunde haar daarbij terwijl hij tegelijkertijd zijn eigen interpretatie bracht. Het was genieten geblazen is de supervolle huiskamer ( zo vol dat het maar niet lukte Joe aan zijn piano te fotograferen ) waar een internationaal gezelschap telkens weer uitbundig applaudisseerde.


Daarna was er gelegenheid om met de artiesten en alle anderen een glaasje te drinken. Wat jammer dat Gershwin daar niet persoonlijk bij kon zijn. Hij zou van deze avond en de uitvoering van zijn muziek genoten hebben.

Agnes, Rik, Diane, Joe, Vasilis en alle anderen : bedankt voor deze mooie "summertime" avond in Antwerpen. Bijgaand een kort geluidsfragment.


Henk van der Veen, 13 mei 2023.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten