zaterdag 29 januari 2022

Mantra avond in Gouda.

 Mantra avond in Gouda.

Het is vrijdagavond 28 januari als Eugenie mij thuis ophaalt en we samen naar Gouda rijden. We kunnen en mogen weer mantra's zingen bij Lambert Mutsaers in het Cultuurhuis Gouda ( vroeger de Koninklijke Naaigarenfabriek ). Deze fabriek is aan de buitenzijde ( en in details binnen ) verbouwd tot een prachtige accommodatie ten behoeve van de Kunsten.

Lambert staat ons al op te wachten bij de ingang van de zaal. Ook hij heeft er zin in. Maar eerst gaan we even thee drinken bij de bar die tevens dienst doet als winkel voor kunstbenodigdheden. Helaas was op het einde van de avond de tap nog niet open ( die moest nog wennen aan de heropening ).

En dan is het tijd om de zingen in de sfeervolle en goed geventileerde zaal. Mooie vleugel, kaarslicht, een spiegelwand die de ruimte verdubbelt, een bevlogen pianist en een dertigtal toegewijde zangers en zangeressen.

De smartphones gaan uit en Lambert speelt een "landings"-compositie. Daarna volgt het oprekken en inzingen. De tekstboekjes worden uitgedeeld. Geen onnodige luxe i.v.m. de Sanskrit-teksten, zoals Gayatri mantra en Om namo Bhagavate of het Jiddische Shalom Salaam of het Afrikaanse E Mokonzi. Door het veelvuldig herhalen is de tekst uiteindelijk niet meer nodig. Deze wordt / is ingenomen.

Tijdens het zingen is er de mogelijkheid om de ruimte op te zoeken, waarmee het zingen vanuit het hart met beweging ondersteunt kan worden. Tijdens Namasté groeten we elkaar, altijd een leuk ritueel. De avond eindigt in een veelstemmig en dynamisch Amen. Het is weer mooi geweest.

Henk, Gouda, 28-01-2022.

www.lambertmutsaers.nl

 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten