dinsdag 3 januari 2017

Doorgaande meditatie op donderdagavond.




Meditatie.

Even tijd voor jezelf. Stil worden en waarnemen van je verschillende kanten, je gewoonten, je patronen. Zonder oordeel. Met acceptatie.
Meditatie is daarin steunend en opbouwend. Kwaliteiten als vertrouwen, rust, mildheid, schoonheid gaan meer stromen.


Wij mediteren op donderdagavond van 20.00 tot 21.00 uur.
Te beginnen op donderdag 5 januari. De inloop is vanaf 19.45 uur. We beginnen om 20.00 uur. De eindtijd kan iets uitlopen.

De avond bestaat uit een uitgebreide ontspanningsoefening / mindfulness-training / een licht- of symbool-oefening en een visualisatie ( ik neem je mee op reis aan de hand van positieve beelden / symbolen / landschappen ).       
             Ook klankmeditaties behoren tot de mogelijkheden.
                            We zitten op stoelen. Soms doen we een oefening staand.             

Het doel is om gedurende deze meditatie enerzijds beter te leren ademen, te ontspannen, meer contact met je lichaam hebben. Anderzijds via de werking van positieve symbolen de kwaliteitskant van jezelf te ontdekken of uit te breiden. Dit alles brengt een bewustwordingsproces op gang. De ervaring leert dat wie hier aan deelneemt in het algemeen energieker, liefdevoller en met een gevoel van welbevinden naar huis gaat.

De ervaringen kunnen ( op vrijwillige basis ) met de anderen worden gedeeld. Er zal respectvol mee worden omgegaan.  Het is niet de bedoeling gericht met een eventuele problematiek te gaan werken ( geen therapie ). Benoemen kan wel, zodat er wel wat ruimte komt.

Zijn er beperkingen om mee te doen ? Zorgvuldigheid is een goede zaak. Mocht er sprake zijn van een duidelijke fysieke of psychische problematiek ( incl. medicatie ), overleg dan even met mij.
De eigen bijdrage is 5 euro per keer ( incl. koffie, thee, water ). De mobiele telefoons mogen even helemaal uit ( i.v.m. het aanwezig kunnen zijn in het hier en nu ).  Dit kan ervaren worden als een verademing.
De maximale groepsgrootte is 8 personen. 

Voor aanmelding en informatie:
 010- 421 7571 of 06- 3050 2184 
Een uitgebreide toelichting over deze vormen van meditatie kun je vinden op: https://deverwonderingvanhetbeeld.blogspot.com

Welkom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten