zondag 25 september 2022

Intuïtief schilderen : maskers.

 Intuítief schilderen: Maskers.

Het is zaterdagmiddag 24 september. Tijd voor een schildersworkshop met deze keer als thema: Maskers. Het idee ontstond naar aanleiding van een recent gelezen boek over neuzen. Het schetst een wonderlijke wereld van al dan niet gewenste of moedwillig anders vormgegeven uitsteeksels van het menselijk gelaat. En niet altijd ten onrechte, want wie zijn neus schendt........

 Nu was het niet de bedoeling om ons daar specifiek op te richten. Als er tijdens ons gemaskerd bal een bijzondere neus zou verschijnen, dan was dat louter toeval. Maar eerst was het tijd voor onze monden: Eugenie had een Zeeuwse boluscake meegebracht ( hieronder het laatste stukje ) en er werd eerst bij koffie en thee wat bijgepraat.

Daarna werd het tijd voor actie en ontstond er geleidelijk een wonderlijke wereld die ons van het Venetiaanse carnaval via de zussen van Frida Kahlo en de neefjes van James Ensor leidde tot versluierde beelden uit Rio de Janeiro. Uiteindelijk kwam er toch een neusprofiel in beeld, vermoedelijk van Ierse komaf. Het zag er allemaal zo uit:





Bij de nabespreking was er weer de even gebruikelijke als smakelijke Mandala á la Malke, die wij met een droge witte Touraine Sauvignon mochten innemen. Een mooie afsluiting.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten