vrijdag 2 augustus 2019

Snorrendag.


Snorren-dag.

Om 11.00 uur reed de auto van Henk voor de deur en wij wisten al wat er in de auto te vinden zou zijn: Snorren ! Maar eerst gingen we koffie, thee en limo drinken met zelfgebakken taartjes. Annemarie had allerlei vormpjes en hoe het taartje eruit zag kon je pas zien als je ‘m op at.
En na wat eenvoudige, enthousiaste welkomoefeningen in de tuin gingen we wandelen tussen het riet en in het bos. Dat was heel gezellig. Onderweg plukten we bloemen en bespraken wij de plannen voor vanmiddag.
 Ook liepen wij een stuk door een heel eng bos en moesten we elkaar goed vasthouden om niet te verdwalen. Annemarie was dan onze verkenner ( zij kent dit bos op haar duimpje ).
Onderweg plukten we bramen die heel snel werden opgegeten, maar alleen als ze zoet en rijp waren. Intussen had Annemarie een mooi veldboeket geplukt dat precies paste in de bijzondere konijnentotemvaas die zij van haar collega had gekregen. De konijntjes gluurden tussen de bloemetjes de tuin in. Dat zag er mooi uit.
En toen riepen wij : Snorren ! Snorren ! Snorren ! En dat hielp. Henk had een doos op tafel gezet en wij konden ze gaan passen. Dat was een heel karwei want er was een ruime keuze.     
En hoe leuk: Henk had eetbare oorbellen meegenomen. Die mocht je na het fotograferen gewoon opeten.
En toen gingen we het spel spelen. Henk vertelde iets en dan moesten wij zeggen of het waar of niet waar was. Als het waar was mocht je je snor onder je neus houden. En bij niet waar niet. 
Bijvoorbeeld: deze poes heeft 2 snorren…….is dat waar of niet waar ? Grappige poes trouwens.
Of: wij hebben allemaal groen stekeltjeshaar ? Waar of niet waar ? Geen snor te zien ! 
 
Je kon er ook andere leuke dingen mee doen zoals een broodje snor met kersen ( in Zweden heet dat Snorrebrot ).
Henk had ook klei meegebracht om te boetseren. Dat was ook erg leuk. Er werd van alles gemaakt van snorren tot muisjes, van gekke beestjes tot kikkerbilletjes.

Voor mij was dat niet genoeg. Ik wilde meer met het materiaal zelf experimenteren. Het versnijden, ontleden en dan weer samenvoegen. Pas daarna kwamen er verticale steunpunten in het gebouw, dat heel erg op mijn knikkerhuis begon te lijken. Ja, moderne kunst…..je moet het maar durven.
Intussen had ik ( Mette ) een heel bijzonder sieraad gemaakt dat ik nog even niet wilde laten zien, maar mooi was het wel.
En toen gingen we opruimen en gezellig theedrinken. We brachten Henk naar de auto en toen hij wegreed zijn we nog heel lang met hem meegehold. Heel leuk om te doen, vooral omdat Henk de verkeerde kant op reed. Het was een leuke dag.

Groetjes van Mette en Siebe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten