donderdag 16 april 2015

Het is zomer !

Alle weersvoorspellingen waren er dinsdag 14 april heel duidelijk over:
 morgen wordt het zomer !
Korte broek en rok, zonneolie, koffie en broodjes, kortom alles "uit het vet" en op naar het warme zuiden: de Kalmthoutse Heide, waar behalve natuurschoon ook verrukkelijke garnalenkroketten met Cambrinus uit de tap weggespoeld worden.


 Maar eerst was het tijd voor een lichte zalmlunch, het oprekken van de kuitspieren en het ordenen van de handbagage. We waren er klaar voor. Nog even de snelweg oversteken en zie daar: een grote hoeveelheid gevarieerde natuur voor ons.


In het begin oogde alles nogal zanderig en droog. Hier en daar waren nog sporen van de brand te zien, die enkele jaren geleden een groot gebied verwoestte.
En terwijl de eerste zweetdruppels van het seizoen de weg naar buiten zochten, beklommen we het hoogste punt van deze wildernis: Mount Kalmthout.


Op de top voelden we ons als Mozes en Zippora. We keken uit over een groen en vruchtbaar land en hoe bijbels: even leek het of er mensen over het water liepen. Snel daalden we af om weg naar een nieuwe ervaring. Helaas.......onze voeten zakten er gewoon door heen.


Verfrissend was het allemaal wel en het water liet een soort etherische olie op onze voeten achter. Heel prettig.
Daarna werd het tijd om terug te keren naar waar we begonnen waren.
Onderweg ontmoetten we Belgen die een zitbank van alle kanten bekeken: was deel van een soort puzzeltocht: bouten tellen. 
De bank waar wij hadden gezeten telde er 8.


Ook zagen wij een dennenappelcirkel die een zeer georganiseerde indruk achter liet.
En liepen wij even de VVV binnen, waar een hangplek voor herten was gecreëerd. 


In België werd de terrorismedreiging wel heel serieus opgevat want op de parkeerplaats werden onze auto's grondig beschermd.


Al met al een heerlijke dag. Cambrinus en garnalen hebben we niet gezien, want we belandden in een Brabantse tuin met Jupiler, ovengebakken krieltjes en een luxe salade. Ook heel lekker.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten