zondag 3 maart 2019

Les Silhouttes, een schilderworkshop.

Les Silhouettes.

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor een uitgebreide schilderworkshop. De inspiratie lag deze keer in de veelkleurigheid en silhouetten die naar ons toe zijn gekomen, op voorhand of spontaan op deze middag.
Vandaag echter begonnen we eerst met een verrukkelijke taart met gember, noten, wortels en kaneel. Hiermee waren wij verzekerd dat er geen honger zou zijn tijdens de eerste uren.
 Al snel kwamen de eerste silhouetten in beeld.
 Soms nog wat gemaskeerd. Een masker treedt naar voren te midden van de massa van het Carnaval ( hoe toepasselijk dit weekend ). Een plek waar je jezelf kunt verliezen en terugvinden. Venetiaans kwam zo bij mij op.
 
Dat gemaskeerde zat ook in dit werk. Het achterliggende ging voorlopig nog schuil, maar geleidelijk aan werd ook deze wereld geopend en werden bepaalde contouren zichtbaar .
Elders verscheen een nieuw beeld. Collage-achtig, waarbij de figuren geboren werden uit een oud schilderij, dat op dit moment had liggen wachten.
 En natuurlijk ontbrak op deze middag de verrukkelijke mandala niet.
 En dan weer verder, soms met veel geduld...........
 
En dan weer ineens met een grote heftigheid. Snelle grote streken met paletmessen. Een explosie van kleur en daarna even uitblazen na zoveel expressie.
Te midden daarvan kan dan iets vertrouwds of lieflijks opduiken.
Altijd weer nieuw en niet verwacht.
En dan zo rond 17.00 uur de nabespreking met een koel wijntje of een groene thee.
Samen kijken naar wat er deze middag ontstaan. Met verwondering ook: dat dit in een middag kan ontstaan........
En ja: het kan.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten