maandag 13 juni 2016

Niet zomaar een schildermiddag.

Afgelopen zaterdag weer een middag samen geschilderd, die qua beleving en inhoud - net als altijd - toch weer net iets anders was.
We hadden geen thema, of eigenlijk hadden we allemaal wel een thema en daar wilden we mee aan de slag.
Mooier bestaat niet: spontane creativiteit ! Dat kan de wereld zo maar redden.
Zo ontstond er b.v. een politiek getint schilderij, waarin de vlaggen van Nederland, Duitsland en Turkije gezellig naast elkaar geplaatst waren. Het leverde een Mondriaan op waarin de politieke invloed van Heer Erdogan zichtbaar werd gemaakt.
Dit alles leidde tot een boeiende discussie, wat niet in de weg stond om intussen een mooi staaltje Fachbau in beeld te brengen.
Met uiterste nauwkeurigheid werden de verschillende kleurlagen aangebracht, hetgeen een uniek beeld tot stand bracht. Kleurrijk, stevig, geordend en met een mooi uitzicht over het landschap.
Het torentje heeft een speciale functie, die ik niet ga vertellen.
Een ander berglandschap ontstond of een meer Van Goghiaanse manier. Wilde streken met paletmessen en veel laag over laag. De zon of maan trilde er nog van na.
Weer heel anders werd deze "secret garden" vol zachte tinten en twee zwembaden. Het zou zo in de folder van Topic Travel passen.
Inmiddels laaide de politieke discussie weer op. Over oude waarden in nieuwe tijden. En over het behoud van het goede. Zo zou Rudolf met zijn "Red Nose" binnenkort ook afgeschaft kunnen worden, omdat iemand dat dieronvriendelijk vindt.

En natuurlijk werd er ook gelachen, cola en thee gedronken en genoten van elkaars originaliteit.
En dat is heel belangrijk.

Rotterdam, 11 juni 2016.
Henk.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten